Lakáshitel devizában

2012. április 10., kedd

Az elmúlt időszak változásokat hozott a hitelezés életében is. Ez bővítette a lehetőségeket, mivel már nem csak forint (HUF), hanem euró (EUR) alapú jelzáloghitelt is igényelhet. Ennek azonban szigorúbb feltételei vannak, így csak kevesek számára elérhető. Elsősorban a magasabb jövedelemmel rendelkezők igényelhetik,

ám remélhetőleg ezt a kört később (az általános helyzet javulásával) bővítik.

Lakáshitel alacsony törlesztővel
A lakáshitel választásánál fontos tényező mind a leendő törlesztő részlet nagysága, mind pedig a kamat (THM), amelyet szintén ebbe építenek bele. A jelenlegi helyzetben pedig a deviza is fontos. Ugyan már elérhető az euró (EUR) alapú hitel is, ennek szigorú feltételei csak keveseknek engedi meg az igénylését. Tehát a forint alapú kölcsönök (HUF) között kell megkeresnie az Önnek legkedvezőbbet.
Hogy tudja kiszámolni, melyik ajánlat a legkedvezőbb az Ön számára? Használja a lakáshitel kalkulátort! A futamidő, valamint a felvenni kívánt kölcsön összegének megadásával azonnal látni fogja az eredményt. A kalkulátor több lehetőséget is mutat Önnek, hogy Ön garantáltan a legkedvezőbbet tudja választani.

Mi változott, milyen feltételekkel vásárolhatja meg saját lakását, ha hitelfelvételre kényszerül?
Jelenleg a fedezetként bevont ingatlan értékének maximum 75%-át lehet felvenni, ám ez az összeg pótfedezet bevonásával növelhető. Különösen fontos az a változás, amely a deviza alapú lakáshiteleket érintette: a deviza alapú jelzáloghitelezést ugyanis teljesen felfüggesztették, csak adósságrendezés, illetve hitelkiváltás céljára lehet devizahitel igényelni.

További feltétel a fent leírtakon felül, hogy rendelkeznie kell minimum háromhavi munkaviszonnyal, de ebbe a próbaidő nem tartozik bele. A minimálbér szinte mindenhol elvárás, de ez sem garancia arra, hogy megkapja a kölcsönt. Lényeges szempont az elbírálásnál, hogy ne szerepeljen a KHR- régebbi nevén BAR listán. Aktív státusz esetén nincs lehetőség lakáshitel igénylésére. Passzív státusznál, amennyiben ez legalább hat hónapja fennáll, némely pénzintézetnél lehetőség adódik a kölcsönfelvételre.

Használja ki az Önnek járó támogatásokat! Kattintson most a cikk alatt található Ajánlatkérés gombra és töltse ki a megjelenő űrlapot!  Cselekedjen most, hogy minél hamarabb élvezze saját otthona melegét!

Nem sikerult a kapcsolodasNem sikerult az adatbazis eleres

Legkedvezőbb törlesztőrészlet

Lakáshitel

10 év20 év
2.5 millió Ft2 500 000 Ft2 500 000 Ft
5 millió Ft5 000 000 Ft5 000 000 Ft
7.5 millió Ft7 500 000 Ft7 500 000 Ft
10 millió Ft10 000 000 Ft10 000 000 Ft
15 millió Ft15 000 000 Ft15 000 000 Ft
A törlesztőrészletek partnereink hitelei közül, az adott hitelfajtában nyújtott legkedvezőbb hitel kiválasztásával kerültek kiszámolásra, feltüntetésre, a tájékoztatás nem teljes körű. A kalkulátorban megadott értékek nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek (Ptk. 211. §).

Fórum

A lakáshitel feltételei

Lakáshitel kedvezmények 2010

Hitel lakásvásárlásra

Lakásépítési hitel

Lakásfelújítási hitelek

Lakáshitel kalkulátor

Lakáshitel kiváltás

Lakáshitel összehasonlítás