Lakáshitelek igénylése fedezet nélkül?

2013. szeptember 15., vasárnap

A lakáshitel fedezete fontos szerepet játszik a hiteligénylése, elbírálása során. Ettől függ ugyanis a hitel mértéke. Lakáshitel esetén az ingatlan jelenti a fedezetet. A pénzintézetek  meghatározzák azokat a típusokat, amely ingatlanok fedezetként szolgálhatnak.

Fedezettípusok

  • Ilyenek: a családi ház, ikerház, társasházi lakás, nyaraló vagy hétvégi ház.
  • Némely esetben elfogadhatják a telket is, mint jelzálog, ám ez nem mindenhol van, esetleg telekvásárlási hitel igénylésénél lehet alkalmazni. A termőföld itt külön jelentést kap, ugyanis bel,- illetve külterületi termőföld esetén a hitelbiztosítéki értékének meg kell haladnia a 4 millió forintot, csak ebben az esetben fogadható el fedezetként.
  • Több helyen elfogadnak üzleti típusú  ingatlanokat is, mint például a különböző üzletek, söröző, pékség, cukrászda, ám ezek alól a szálloda, valamint a kemping kivételt jelent.
  • Garázs csak kiegészítő fedezetként szolgálhat abban az esetben, ha önálló helyrajzi számmal rendelkezik, a hitelbiztosítéki értéke min. 15, millió forint.

Mit jelent a forgalmi érték? Mi a hitelbiztosítéki érték?
A forgalmi érték a hivatalos szerv (pénzintézet) által kijelölt értékbecslő által megállapított érték.
A hitelbiztosítéki érték egyben függ a forgalmi értéktől. Ezen felül itt fontos szerepet játszik az ingatlan elhelyezkedése is. A forgalmi érték, az elhelyezkedés, illetve az ingatlan állapota, és eladhatósága alapján kerül kiszámításra. Alacsonyabb, mint a forgalmi érték. Megyei székhelyen lévő ingatlan esetén a hitelbiztosítéki érték a forgalmi érték mínusz 10 %-a, egyéb helyeken ez akár 20-30 %-kal is csökkentett érték lehet. A hitelbiztosítéki érték más néven a menekülési érték, mivel azt is figyelembe veszik, milyen áron adható el az ingatlan 90 napon belül. Ezért vonnak le jelentős százalékokat, hiszen olcsóbban hamarabb elkel az ingatlan.

Mennyi időbe kerül az értékbecslés elkészítése? Mennyibe kerül?
Általában 3-4 napot vesz igénybe. Ilyenkor az egész területet vizsgálat alá veszi a hivatalos értékbecslő, hogy minél valósabb képet kapjon az ingatlanról és környezetéről. Nem minden esetben, pénzintézetektől függően némely esetben elfogadható a tulajdonos által megbízott értékbecslő szakvéleménye is.

Az értékbecslés ára attól is függ, ki készíti el. A magánszemély által megbízott értékbecslők drágábbak, tarifájuk akár 80.000 forint is lehet, míg a bank által kirendelt értékbecslő díja jóval alacsonyabb, 40.000 forint körül mozog.

Válassza a legjobb ajánlatot! Kattintson most a cikk alatt található Ajánlatkérés gombra és töltse ki a megjelenő űrlapot!

Nem sikerult a kapcsolodasNem sikerult az adatbazis eleres

Legkedvezőbb törlesztőrészlet

Lakáshitel

10 év20 év
2.5 millió Ft2 500 000 Ft2 500 000 Ft
5 millió Ft5 000 000 Ft5 000 000 Ft
7.5 millió Ft7 500 000 Ft7 500 000 Ft
10 millió Ft10 000 000 Ft10 000 000 Ft
15 millió Ft15 000 000 Ft15 000 000 Ft
A feltüntetett törlesztőrészletek az adott hitelfajtában nyújtott legkedvezőbb hitel kiválasztásával kerülnek kiszámításra, feltüntetésre, a tájékoztatás nem teljeskörű. A kalkulátorban megadott értékek nem minősülnek a Ptk. 6:44 § szerinti ajánlattételnek, a Bankárnet Kft. ajánlati kötöttségét kizárja.

Fórum

A lakáshitel feltételei

Lakáshitel kedvezmények 2010

Hitel lakásvásárlásra

Lakásépítési hitel

Lakásfelújítási hitelek

Lakáshitel kalkulátor

Lakáshitel kiváltás

Lakáshitel összehasonlítás